Airconditioning plaatsen: luxe of noodzaak?

Is het bij u thuis ook altijd puffen en zweten geblazen bij mooi weer, en overweegt u airconditioning te plaatsen? Climacon biedt u toestellen van de beste kwaliteit van o.a. Midea, en dit voor een coole prijs. U kunt airconditioning plaatsen in zowel bestaande als nieuwbouwwoningen.

 • Lucht - lucht Split-systeem

  Met hun stijlvolle binnenunits en uitgebreide keuze aan modellen en besturingen, bieden de lucht/lucht warmtepompen van Midea comfortabele, energiezuinige oplossingen voor uw woonkamer, slaapkamer, kantoor, enz.

   

  Lees meer

 • Wijnkelder-koeling

  Voor het koelen van een wijnkelder heeft Climacon de juiste oplossing: er wordt gewerkt met de standaard MIDEA High-Wall toestellen uit de serie Mission die gebruikt worden in de airco-toepassing.

  Lees meer

Airco in bestaande gebouwen

Naast koude lucht zorgt airconditioning ook voor luchtverversing, filtering, vochtregeling en eventueel ook verwarming in uw woning. Heeft u al centrale verwarming, dan raden we een split-systeem aan. Zo’n installatie bevat een binnen- en buitenunit die koeltechnisch en elektrisch met elkaar verbonden worden.

Airco in nieuwbouw

Wanneer u bouwt of volledig renoveert, kunt u ervoor kiezen om via een warmtepomp zowel te verwarmen als te koelen. Voordeel? Het is mooier en goedkoper. De basis van het split-systeem blijft. De warmtepomp wordt dan wel best gecombineerd met vloerverwarming of ventiloconvectoren op lage temperatuur voor een zo laag mogelijk verbruik.

Individuele airconditioning

Individuele airconditioning is ideaal om te plaatsen in kleine en middelgrote ruimtes. U kunt dan de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk regelen. Deze systemen zijn snel en makkelijk te installeren en zijn geschikt voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Bovendien zijn de installaties makkelijk in gebruik en zijn ze vrijwel geluidloos. Daarnaast verbruiken ze gemiddeld 3 keer minder energie dan een elektrische verwarming.

Contacteer ons gerust met al uw vragen over het plaatsen van airconditioning. We helpen u graag verder.