Over ons

CLIMACON is een gevestigde waarde op de Belgische markt. Een groothandel met de visie op milieuvriendelijke technieken voor verwarming, ventilatie en koeling met de nieuwste technieken op de markt. De producten die CLIMACON verdeeld zijn exclusief en door de diversiteit aan producten heeft CLIMACON voor elk project de oplossing. De doelstelling is een gezond en comfortabel binnenklimaat te creëeren in woningen en kantoren.

Know-how

Climacon werd opgericht in 2000 met mensen die reeds meer dan 30 jaar ervaring hebben in de sector waardoor er van in het begin een juiste visie en keuze is gemaakt voor kwalitatieve merken. MIDEA heeft 47 jaar ervaring en is één van de grootste spelers op de markt van airco en warmtepompen lucht-lucht. CLIVET HOME (MIDEA GROEP) is een producent van huishoudelijke warmtepompen lucht-water met jaren ervaring in de sector om een warmtepomp te ontwikkelen die vandaag de dag bij de energiezuinigste behoort op de markt. CLINT (G.I. INDUSTRIAL HOLDING) is de grootste speler op de Europese markt voor commerciele en industriele installaties van warmtepompen en koelmachines. LMF is een toonaangevende speler op de markt van de ventilatie, en met meer dan 30 jaar ervaring hebben ook zij de kennis in huis. SABIANA is een Italiaans bedrijf dat ventilo-convectoren maakt, ontwerpt en produceert voor ruimtes met airconditioning waar mensen werken en wonen. Zij bouwen apparatuur en systemen die elk type ruimte kunnen verwarmen en koelen: fabrieken, kantoren, hotels, ziekenhuizen, winkelcentra en huizen. Altijd gebaseerd op het meest natuurlijke element dat er bestaat: water. Tevens hebben wij een uitgebreid gamma ZWEMBADWARMTEPOMPEN, specifiek voor toepassingen in elke zwembadwereld. 

Kortom met CLIMACON heeft u de kennis in huis.

Ervaring

Door de nauwe samenwerking tussen Climacon en zijn leveranciers word er steeds naar de energiezuinigste en milieuvriendelijkste oplossing gezocht. Door de vele jaren ervaring van de verschillende producenten heeft Climacon een zeer grote waaier aan informatie en ervaring op verschillende vlakken van warmtepompen naar airco en ventilatie. De verkoopafdeling en service dienst gaan jaarlijks meerdere keren op training bij onze leveranciers om zo steeds op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen en ervaringen uit te wisselen, steeds om hetzelfde te bereiken; een kwalitatief energiezuinig product.

Service

Climacon kan u een volledige service bieden. Met een verkoopafdeling en met een dienst na verkoop van hoge kwaliteit. De mensen van de dienst na verkoop als ook onze service techniekers gaan jaarlijks meerdere keren op stage bij de fabriek om daar een uitgebreide service opleiding te hebben en telkens op to date te zijn. De dienst na verkoop is bij Climacon één van de belangrijkste peilers omdat een naservice zeer belangrijk is.

Begeleiding

Climacon heeft niet enkel een mooie website met producten en een prijslijst maar u kan ons ook inschakelen om een project mee te begeleiden om een juiste oplossing te vinden voor het hoogste niveau aan comfort te bieden met een minimale impact op het milieu. Climacon is zich er van bewust dat technologie een cruciaal element is in moderne gebouwen en stedenbouw. Het gebruiksgemak, energie-efficientie en de energie duurzaamheid van onze omgeving, alsook de gezondheid en het welzijn van de mensen die bezig zijn met onze producten, vertrouwen op onze systemen. Of dit nu in een industriele omgeving is of een kantoorgebouw, een particuliere woning of een vrijetijdscentrum; hetgeen wat de gebruiker nodig heeft staat centraal en door de flexibiliteit van onze producten kunnen we het systeem aanpassen aan de vereisten van het gebouw.

Dit is hoe Climacon duurzaam comfort ziet; voldoen aan uw verwachtingen door een maximale energie-efficientie, geoptimaliseerde investeringen, hoogste standaard van respect voor het milieu en innovatieve oplossing.

Kwaliteit

Climacon staat garant voor kwaliteit, door de jaren samenwerking met de verschillende fabriekanten en het, op regelmatige basis, bezoeken van de fabrieken kan Climacon u garanderen met de hoogste kwaliteitsnorm te werken. De verschillende leveranciers hebben dan ook labels van onafhankelijke testbureaus in Europa en daarbuiten om een zekerheid van kwaliteit te verzekeren, zoals daar zijn; EUROVENT, TUV, ...

Bestellingen

Bestellingen gedaan voor 12:00 uur worden de volgende dag geleverd (onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden), met uitzondering van producten welke niet in voorraad of indien anders overeengekomen. Onze zendingen worden met de grootste zorg verzendklaar gemaakt, en zijn via ons transporteur tot levering te volgen. Desgewenst kunnen wij u op ieder gewenst moment informatie verstrekken over de status van uw zending.

Wanneer u voor kwaliteit kiest bent u bij Climacon op het juiste adres.