Ventilo-convectoren SABIANA

1 juni 2019

VENTILOCONVECTOREN VAN SABIANA

Sabiana ventilo-convectoren. Deze fabrikant heeft een heel uitgebreid gamma aan ventilo convectoren. Naast de klassieke modellen hebben ze ook reeksen met energie zuinige elektrische EC-motoren, High-Wall fan-coil modellen (met het uitzicht van een klassieke airco) en vier-weg cassettes type SKYSTAR.

Een ventilo-convector is een verwarmingstoestel opgebouwd uit een waterbatterij, een luchtfilter en een ventilator. In tegenstelling tot een radiator, die enkel statisch werkt op basis van straling en convectie op hoge en medium watertemperatuur, kan een ventilo-convector beter en sneller verwarmen op basis van water op lage temperatuur. De verwarming gebeurt immers dynamisch omdat de ventilo wordt aangeblazen door de ingebouwde ventilator. Doordat een ventilo-convector op een laag waterregime werkt van bijvoorbeeld 45/40°C of 40/35°C is het perfect combineerbaar met een warmtepomp.

Ventilo’s bestaan in verschillende afmetingen, types en vermogens. De meeste toestellen hebben een ingebouwde bediening, maar kunnen ook via een muurthermostaat of een beheer-systeem worden gestuurd.