Warm water dankzij een warmtepomp

Een warmtepompboiler van Midea produceert tapwater voor huishoudelijke toepassingen en biedt u hetzelfde comfort als een elektrische boiler, maar met véél minder energie.

Met een warmtepompboiler van Midea voorziet u uw volledige gebouw van sanitair warm water. Dankzij de warmtepomp, die zich in de kop van de boiler bevindt, warmt u tapwater bijzonder energiezuinig op. Voor industriële toepassingen is vooral de CO2-warmteboiler een echte aanrader

  • Warmtepompboiler

    Met een Midea warmtepompboiler met geïntegreerde warmtepomp kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een hoger rendement dan eender welke HR gas- of mazoutke

    Lees meer

  • CO2 warmtepompen

    Wat is een CO2-warmtepomp ? Een warmtepomp onttrekt warmte aan de grond, water of lucht, en ‘pompt’ die warmte vervolgens naar een hogere temperatuur door middel van compressie.

    Lees meer

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de lucht. Met het toestel wordt steeds een aanvullende warmtewisselaar geleverd binnenin de tank. Dit maakt het mogelijk om uw warm water extra na te verwarmen door zonnecollectoren of een gas- of mazoutboiler. Het voordeel? Nog hogere temperaturen! De koude en ontvochtigde lucht die de boiler nadien afblaast, kan nog gebruikt worden om een ruimte af te koelen. Zo gaat er niets verloren!

Eigenschappen

Een warmtepomp kan tapwater opwarmen tot een temperatuur van 65°C. Dit is voldoende hoog om bescherming te bieden tegen de legionellabacterie. Bovendien hebben warmtepompboilers een zeer hoge COP, verbruiken ze weinig energie en veroorzaken ze geen geluidsoverlast. Daarnaast werken ze bij temperaturen tussen -7°C en 43°C, waardoor u ook op heel koude dagen verzekerd bent van lekker warm water.

Geen zorgen over onderhoud

Uiteraard kunt u bij ons of uw installateur een onderhoudscontract afsluiten. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over het onderhoud van uw installatie.

Meer weten? Contacteer ons gerust!